Rondreis door Zweden – deel 2 Blekinge

Na een tijdje niets gepost te hebben is het toch weer tijd voor het vervolg van onze Zweden reis in 2021. Deel 2 gaat over de paar dagen die we in Blekinge verbleven.

Blekinge län is qua vorm en formaat vergelijkbaar met onze eigen provincie, oftewel provincie Groningen. De hoofdstad heet Karlskrona en deze staat bekend om de marine en wat mooie barok-achtige gebouwen. Door de onzekerheid of de musea ivm Corona wel open wel of niet open waren, besloten we deze stad niet te bezoeken maar rechtstreeks naar onze camping te rijden, Stensjö camping. We hadden een plek gereserveerd, maar het was vanwege de eerdergenoemde corona behoorlijk rustig op de camping, waar het normaal vol staat. Wel waren er problemen met het riool, waardoor we even moesten wachten op het inchecken en ons installeren. Omdat het mooi weer was, konden we even rustig rondkijken, alvast een balletje trappen en bijkomen van de gereden route. Vanaf Kristianstad was het ongeveer drie kwartier over de snelweg en daarna nog een klein half uur door de bossen over rustige wegen met overal de bekende rode Zweedse huizen. De camping ligt vrij afgelegen van grote plaatsen, dus de rust en stilte overheerst hier. Het aangrenzende meertje is typisch Zweeds en was gelukkig niet koud qua watertemperatuur. In de nabije omgeving is het heerlijk wandelen en mountainbiken, waarbij gezegd moet worden dat fietsen over de wandelpaden mag, maar wel zeer uitdagend is. Je had zomaar een kerstboom in je ketting bijvoorbeeld… Doordat de camping Nederlandse eigenaren heeft is het hier dan ook vooral Nederlands publiek, met name gezinnen. De sfeer is gemoedelijk en dat is lekker na een paar dagen reizen en bijkomen van de eerste indrukken van Zweden en het achterlaten van de Nederlandse drukte.

We hebben deze camping dan ook benut om een paar dagen te acclimatiseren, wat wandelen en fietsen en plannen maken voor het vervolg van onze reis. Bij mooi weer is het hier heerlijk, bij slecht weer zijn de mogelijkheden denk ik wat beperkter in Blekinge, dan ben je aangewezen op Karlskrona. Al met al hebben we hier een fijne tijd gehad, ondanks dat er tijdens ons verblijf nog weinig activiteiten waren! Na het inpakken van het tentje en het ordenen van de camper vertrokken we richting Växjo en het Vättern-meer voor deel 3 van onze reis door Zweden.